27 d’abril del 2018

Ara fa deu anys.


Fa algunes poques setmanes que va fer deu anys de la darrera (i aclaparadora aquí a Catalunya) victòria dels socialistes en unes eleccions generals. Vaig fer la campanya corresponent a aquelles eleccions ja que n’era candidat, candidat a tornar a sortir electe, cosa que va succeir. Seria la meva darrera campanya electoral, al finalitzar el mandat de la IX legislatura de les Corts Generals vaig abandonar la política activa. Des de les primeres eleccions del 1977  en vaig fer moltes de campanyes, com a candidat de les municipals en totes i de les generals en algunes, i com a militant i càrrec orgànic en totes, referèndums inclosos, un bon grapat.

Com que tenia un blog obert que ja feia temps que em donava prou joc per expressar-me http://manelmas.blogspot.com.es/ , vaig fer per aquella ocasió un conjunt d’entrades amb el títol de Relat de campanya que vaig arrodonir i aplegar en una entrada final http://manelmas.blogspot.com.es/2008/03/relat-de-campanya-ndex.html . Malgrat que en faig fer alguna difusió per donar a conèixer aquella feina no crec pas que gaire gent en fes cabal. Allà va quedar.

Ara, amb motiu d’un experiment que estic barrinant (ja veurem si arribarà a concretar-se) he fet la prova de recuperar aquell treball, repassar-lo i polir-lo una miqueta en alguns aspectes formals sense tocar gens el seu contingut i hi he afegit una addenda amb les entrades que feien referència al tema dels dies posteriors a les eleccions.

En la distància dels deu anys transcorreguts i tot el que s’ha passat des d’aquella data, especialment dos esdeveniments cabdals d’aquest període: la crisi econòmica i el gir independentista a Catalunya, penso que el que vaig escriure encara resulta il·lustratiu d’alguna cosa si algú pot tenir interès en tornar-s’ho a mirar (que ho dubto). Queda molt clar, ara, el perquè de l’ensorrament de la opció socialista al quedar, metafòricament parlant, penjada de la brotxa havent-se retirat l’escala des d’on pintava l’escenari.

He après a agrupar totes les entrades en pdf a través del dropbox on he guardat el resultat del meu treball aquests darrers dies. Aquí, l’enllaç per si algú vol mirar-lo https://www.dropbox.com/s/bgxjsqrajwxpm2y/ilovepdf_merged%20%281%29.pdf?dl=0



He descartat editar-ho en paper per dues raons: una, el seu cost, l’exercici de narcisisme no paga la pena. I dos, per no emprenyar als possibles receptors de l’edició a qui els col·locaria una andròmina que agafarien per la meva cara i quedar bé i que desprès no sabrien què fer-ne i quedaria en un racó.

27 d’abril. Rosa d’abril...