7 d’octubre del 2014

Sortint de la boira.

Poc a poc, pas a pas, anem sortint de la boira. Això es va clarificant i decantant. Dels que varen aprovar la Llei de Consultes, que ja no eren tots, de seguida se’n va despenjar  un, el PSC, dient que el “procés” no era recolzat per la Llei. Ara, un membre de la Comissió de Control –el proposat per ICV- diu que això no va, que no hi ha garanties democràtiques en el “procés” i se’n retira. Quanta ingenuitat!

Mentre, els que segueixen entossudits van gesticulant essent molt curosos, però, de no fer cap pas administratiu en fals. Propaganda de cara a la galeria. Que si reprenen l’anunci publicitari, retallant-lo i en negre. Que si publiquem un acord sense fixar-ne la data del començament de la seva vigència. Que si fem reunions clandestines no publicades. Que si posem en marxa un registre per si cal confegir un cós electoral ...

Tot sigui per fer veure que tot va, per guanyar temps. I el temps corre, en queda poc, alguns dies. I quant s’acabi el temps? Bé, ja ens empescarem alguna cosa per continuar entretenint el personal.

La propera aclarida tocarà al Govern. Els departaments de Presidència (que ha d’implementar el “procés”) i la de Governació (que té els elements per fer complir l’ordre: els mossos) estan en mans d’Unió!

Bé, potser aviat diran que com que ara no es pot fer la consulta ja la farem més endavant, quan sigui possible... I qui dies passa, anys empeny.

Arribarà el dia en que es decantaran els partidaris de la revolta dels que no la volen. Els marxaires cap a no sé on s’aniran reduint. Faltarà veure quants en quedaran, amb quina esma i amb quina determinació. Quedarà clar que el viatge a Ìtaca encara no ha arribat a la seva fi, que potser encara estem a la cova de Polifem, que caldrà superar aquest escull i tornar a embarcar-se a fer una nova etapa. Si mai arribem a l’illa serem molt rics del que ens haurà donat la travessia, ... i calbs!

A Galicia, la Santa Compaña va desaparèixer amb l’electrificació rural. El temps i les circumstàncies ajuden a esvair la boira.





7 d’octubre.