10 de febrer del 2016

Credibilitat.

Ahir al vespre l’informatiu d’en Cuní, 8 al dia, va presentar una notícia, quan menys sorprenent sobre el “procés”. Han fet una enquesta, repetint una que ja havien fet l’any passat d’igual tenor, en la que preguntaven si creien que Catalunya seria independent l’any 2020. La resposta, semblant a la de l’any anterior, és que sols un 17,6% pensa que sí, la resta creu que potser amb alguna diferència continuarem dins d’Espanya. Ni dins dels que es declaren independentistes no arriba a la meitat els que ho pensen, no cal dir que són escadussers els que no ho són. Repeteixo, notícia sorprenent!



Resulta que desprès de la murga que ens estan venen els “sobiranistes” tot el dia, desprès de les eleccions plebiscitàries, desprès de l’espectacle de formar Govern, desprès d’explicar-nos que posem en marxa la tramitació de la “desconnexió”, per cada enquestat que creu que això ja va n’hi ha cinc que no s’ho creuen. Parlant amb la gent ja s’obté aquesta percepció d’incredulitat respecte al “procés”, no he trobat cap persona assenyada que s’ho cregui, clar que sempre pots pensar que és el teu cercle el que pensa així. Però, no, no sols és el teu cercle sinó que hi ha una enquesta, que hem de suposar seriosa, al menys pel mitjà que la fa, que ho ratifica. És a dir, la gent no s’ho creu.

Suposo que hi ha altres enquestes i percepcions públiques o privades que van en aquesta direcció, llavors, perquè s’entesten en mantenir un camí que no té recorregut als ulls de la majoria? Perquè no l’abandonen i n’exploren d’altres, potser tant difícils com aquest, que podrien ser més creïbles? No serà que l’aventurisme els encega? La incredulitat és la tomba de les institucions.


10 de febrer.