18 de gener del 2014

Incoherència.


Sembla, segons es diu, doncs que l’acord d’abans d’ahir del Parlament de Catalunya sobre demanar un traspàs de competències de l’Estat a la Generalitat per celebrar consultes o referèndums no es portarà a terme. No es portarà a terme formalment. Es publicarà al BOPC, es registrarà a Les Corts de Madrid, però no es tramitarà. És de suposar que quan toqui fer-ho es farà decaure. Serà un intent de tramitació merament formal, sense conseqüències pràctiques. (No crec que hi hagi tant  maquiavel·lisme barat de tramitar-la i defensar-la dues vegades)
 
Sí, com que la seva tramitació formal tindria uns terminis que no convenen, la fórmula triada pels impulsors de la proposta és la de presentar-la ells directament a través dels seus grups parlamentaris al Congrés dels Diputats de les Corts de Madrid, deixant de banda la presentació de l’acord del Parlament de Catalunya. Per cert, no sé com ho faran exactament els diputats d’ERC i d'ICV que no tenen grup parlamentari propi (penso que organitzarien un embolic formidable en el Grup Mixt i potser algun més entre els seus propis, més o menys, correligionaris). El més probable és que ho acabin presentant com a Diputats a títol individual, sols precisen quinze signatures. Serà bonic, ara que es parla tant de companyies i arrengleraments, veure plegades les signatures d’en Coscubiela i d’en Sànchez Llibre. Oi, Joan, oi, Josep?
 
Però, llavors, més enllà d’anar fent bullir l’olla, de què serveix l’acord del Parlament de Catalunya? Dret administratiu, o propaganda? Cal embolicar ben embolicada la troca i produir “notícies”. Tindrà difícil descabdellament tot plegat.


18 de gener.