17 d’octubre del 2023

Records de 70 anys enrere.

 


La fotografia és d’ara fa 70 anys, al pati de l’escola amb el decorat adient. A principis de tardor, al començament del curs, era -ja es veu- el 1953-1954, a la segona classe dels Maristes del carrer de Sant Josep, el meu germà Jaume i jo. Ell acabava de fer 7 anys i jo en tenia 5 i mig. L’atzar, i la bona predisposició del “Hermanu” Doroteu (tota una institució a Mataró, fins i tot té una placeta al seu nom), va permetre que féssim tota els estudis primaris plegats, en Jaume amb els seus corresponents d’edat i jo enganxat amb ells sent el menut de la colla.

Anem vestits igual. La mare en les festes i celebracions sempre ens feia anar iguals. Quins records més entranyables i inesborrables de la infància, de l’escola i de la família.

La “segona” era al primer pis pujant l’escala a la dreta del “pasillu” del carrer Sant Josep que portava al pati. Després del replà a l’esquerra tot dret i desprès la porta de la classe a la dreta, al front hi havia la “quarta”. Al fons de la classe, d’uns quaranta, hi havia una estufa de llenya i la sala d’estudis de la comunitat dels "hermanus". Feia fred a l’hivern i ens sortien penellons.

17 d'octubre.