30 d’octubre del 2023

Votaré NO.

 

La pregunta

Dones suport a l’acord per formar un govern de coalició amb Sumar i aconseguir el suport parlamentari d’altres formacions polítiques per assolir la majoria necessària?

  • NO
  • VOT EN BLANC

És evident que és una pregunta trampa. En la mateixa pregunta hi ha dues qüestions: “Dones suport a l’acord per formar un govern de coalició amb Sumar”?, i “dones suport a aconseguir el suport parlamentari d’altres formacions polítiques per assolir la majoria necessària?”

No hi ha cap problema amb la primera que no és l’essencial ja que PSOE+ Sumar no fan majoria. La clau està en la segona pregunta (amagada dins de l’única que es formula). Per assolir la majoria es necessita el suport parlamentari d’altres formacions polítiques.

Com s’aconsegueix aquest suport? Amb quines condicions? Quines negociacions s’han portat amb aquestes altres formacions polítiques? Quines concessions -en tota negociació  hi ha concessions d’uns, d’altres, o de tots- es poden arribar a donar per les parts?

No ho sabem a hores d’ara, i per tant una resposta afirmativa a la pregunta tal com està formulada és donar un xec en blanc al negociador per que aconsegueixi el suport parlamentari necessari. És atorgar un vot de confiança a la direcció.

A aquestes alçades de la pel·lícula no s’hi val, jo no hi estic disposat a donar-lo. No crec que els socialistes puguin fer concessions, i l’amnistia és una gran concessió, sense que quedi explícit -negre sobre blanc- que cedeix l’altra part si és que cedeix o vol cedir alguna cosa.

El Govern de l’Estat és important i és important que sigui progressista, però no a canvi de perdre la dignitat. Tampoc està escrit en lloc el resultat d'una hipotètica repetició electoral.

Ho vaig escriure ja fa més de cinc anys i ho mantinc. Nosaltres, o potser alguns de nosaltres, també tenim la dignitat perduda i no s’hi val que no la recuperem tots. Ja sé que avui en dia la dignitat personal val poca cosa, però jo me’n sento.

https://magrinyar.blogspot.com/2018/02/la-dignitat-perduda.html

Expliquin-me més coses, si-us-plau. Puc canviar de parer, hi estic disposat. Entenc força com funciona el joc polític, alguna cosa en sé.

Sóc militant socialista des de les beceroles del que és avui el PSC. He estat càrrec públic, Regidor, Alcalde i Diputat a Corts, 33 anys seguits, del 1979 al 2011. Ara estic jubilat. Crec que m’ho mereixo.

30 d'octubre.