26 de desembre del 2015

Canelons per Sant Esteve


Em va fer gràcia veure l’anunci dels canelons de Casa Mas per la tele. Segurament deuen ser bons, al menys fan bona cara. Però no vaig poder deixar de pensar que certament els canelons que fa la mestressa a casa, a can Mas, són molt bons i que no hem d’anar a buscar-los ja fets.



Sí, li porten la seva  feina, cal anar a comprar la carn i fer  el farcit, la pasta El Pavo, la tradicional, cuinar-los i guardar-los ja que els prepara amb una mica de temps, fer la beixamel al darrer moment i posar-los al forn que el formatge quedi ben rosset. És el primer plat, tradicional, de la diada de Sant Esteve. Tothom, els menuts també, en repeteix algun més, són boníssims!

Estalviar-se la feina, per manca de temps, de ganes o d’habilitat (encara que no és un plat tant difícil de fer) potser és conseqüència de la vida o de les disponibilitats que tenim avui i així s’obre un nínxol de mercat que els emprenedors atents  aprofiten. Ben fet, enhorabona per ells, èxits!

No sé pas que ens depararà el futur, però mentre hi hagi a casa una bona cuinera com les de sempre seran millors els de casa, de can Mas. Tant mateix per celebrar-los-hi i assaborir-los amb delit.


Que per molts anys, mestressa!


26 de desembre, Sant Esteve.