11 de febrer del 2021

El combat del diumenge, la meva opció.

Com a tothom, espero, per si volies exercir el vot per correu, van arribar a casa les paperetes de les opcions polítiques que es presentes a les eleccions del diumenge vinent, 15, evidentment les de la meva circumscripció barcelonina. Déu ni do, 2.025 candidats, més un bon grapat de suplents. He aprofitat per agafar la meva i deixar-me-la ja preparada i he fet un cop d’ull a les altres. 7 d’elles són netament independentistes; una, barcelonina, molt gallega, és d’aquells que et trobes a l’escala i no saps si pugen o baixen. Tres són netament espanyolistes i 3 més no se sap massa què són (o sí) malgrat els seus altisonants noms. La meva no cal que l’expliqui, ho he fet a l’abast aquest darrers dies (aquí i aquí), és la socialista.

Per tant, 7,5/15= 50%. El debat, novament, sobre la independència. La sínia altra volta, veurem què donarà la mòlta. Amb l’altre 50% girant cap a l’inrevés no ens en sortirem, encara que no es tracta del percentatge d’uns contra els altres. La pedra del molí per treballar bé, eficaçment, ha d’anar en la mateixa direcció lliscant el millor possible.

Però les set opcions “indepes” van d’un costat a l’altre de l’arc ideològic tradicional dreta / esquerra. N’hi ha d’extrema dreta, de dreta, de centre dreta, de centre esquerra, d’esquerra amb camisa, d’esquerra amb samarreta i fins i tot de n.s./n.c., o així se’n diuen o ho semblen. Si mai s’imposa aquesta pretensió, quin model de societat tindrem? Birmana o bolivariana? Soviètica ja no, oi? Assistirem, com estem veien subreptíciament ara, a lluites caïnites i successives pujades al cadafal anant tallant caps?

L’absència de qui mana realment a casa nostra, les classes tradicionals d’abans (totes) ara difuminades, desaparegudes o esmaperdudes, ha dislocat el país. Les mostres institucionals i socials d’aquest fet estan a la vista. Ara estem en mans de galifardeus (DIEC2: home capaç de fer-ne de totes) que abusen de la desorientació esdevinguda de la ciutadania. És mal general, no sols de casa nostra. I, consegüentment, la política és diferent, ha variat. El futur, ..., “chi lo sa”, un nou ordre s’esdevindrà en la governança de les societat. Hi ha perill de tamborinades properes i de paisatge devastats.

Malgrat això, no hem de desistir d’intentar fer sobresortir opcions assenyades. Cal anar  a votar. Jo ho faré, ja ho he dit, per la llista socialista, la que encapçala Salvador Illa.


11 de febrer. Avui és Dijous Gras, menjarem la truita amb botifarra (com es pot veure a sota n'hi ha de tota mena, crua, cuita, d'ou, negre, i a Girona, dolça, i beurem una copa de vi a la nostra salut i a la de tots.