5 de setembre del 2012

Més sobre els nous tipus d’IVA.


Sí, clar, ara salten moltes coses. Repassant els augment que provoca l’increment de l’IVA que comença a aplicar-se aquest dies t’adones de coses que potser mai hi havies prestat gaire atenció.
 
Resulta que el subministrament d’aigua, considerat suposo essencial, està gravat amb el tipus reduït, lògic, del 8% que ara passarà al 10%. El de l’electricitat, considerat suposo no essencial, estava gravat amb el tipus normal, no sé si en relació a l’anterior és tant lògic, del 18% que ara passarà al 21%. El del telèfon, tant el fix com el mòbil, a tipus normal, és normal, però com que la factura és a primer de mes ja et carreguen el 21% del nou tipus al consum del mes anterior segons expliciten per imposició de la normativa vigent.
 
La sorpresa salta al servei de televisió de pagament que passa del tipus reduït del 8%, això sí que no era lògic ja que no és un servei essencial, al 21% del nou tipus normal. No sé quina fou la raó del establiment en el seu moment del tipus reduït pel servei de televisió de pagament, però ara si a més vols veure futbol -que pràcticament serà tot de pagament i al marge del paquet normal- això s’enfila. A menys que siguis un addicte o estiguis enganxat a determinada programació caldrà pensar-s’ho, o formar penyes d’amics per repartir-se els costos i veure-ho conjuntament. Això darrer, pagar per l'espectacle, em sembla també molt normal, no pot pas ser que les astronòmiques xifres que es paguen en aquesta activitat vinguin de l’aire del cel, ... o dels deutes amb hisenda i la seguretat social. Potser aquest darrer tema ajudarà a col·locar-lo a uns nivell més raonables.

 
 
 

4 de setembre.