8 de desembre del 2011

Expectants.

Estem a l’expectativa, a les expectatives. La celebració de les eleccions generals el passat 20 de novembre i el seu resultat han obert un temps mort en l’acció governamental. Temps mort que s’allargarà fins a la presa de possessió del nou Govern que presidirà, conforme als resultats electorals, Mariano Rajoy.

Hi ha un Govern en funcions que està tramitant el traspàs de poders, un President “in pectore” que no desvela les seves cartes i una situació econòmica que sembla que demana respostes. Però, el líder popular és gelós de l’administració dels seus temps. No bada boca sobre les seves intencions. Ni sobre qui anomenarà per fer-se càrrec dels ministeris ni sobre quines seran les primeres mesures que adoptarà, especialment les econòmiques. Els mitjans traspuen neguit, normal en ells. Sempre voldrien dir el què passarà desprès del que encara no ha passat. Encara s’haurà de reconèixer que Rajoy  donarà una lliçó a l’esquerra, dominant el panorama i no acceptar ser apressat per ell.

De moment, segons informen els diaris. ha dit vaguetats: "el que ve per a Espanya és difícil". No obstant, el líder del PP ha assegurat que té "les idees clares" i que el país tirarà endavant. Sensacional!! Cal esperar, la investidura, el nou Govern, les seves primeres decisions,... Tot plegat passat festes. Expectants.

També expectants del que faran els desplaçats, els derrotats. Els socialistes han de pair els seus magres resultats i com encaren el futur. Primer, ben aviat, a Catalunya. Tres de tres, que els va refregar l’Artur Mas pels morros. Desprès al conjunt d’Espanya. Analitzaran en profunditat què ha passat, a on estan i per on cal tirar? Sorgiran noves propostes i noves cares per encapçalar-les?  Tampoc sabem gaire de tot això a hores d’ara. No és precisament encoratjador. Veurem. També expectants.

Mentre tant, a Europa sembla que tot va de cap per avall. Turbulències financeres a dojo i reunions que no semblen gaire operatives es succeeixen. Aguantarà el euro? Aguantarà la Unió Europea? Anem cap un capgirament d’imprevisibles conseqüències? També veurem. Expectants aquí també.


El problema de la situació d’expectació és que cal témer que al final, el que s’acabi imposant, sigui dur de pair i que se’ns esdevingui un futur preocupant. Preparats?

8 de desembre.