15 de setembre del 2020

Reflexió potser agosarada.

 

En la crisis econòmica que ja tenim al sobre augmentarà la desesperació de sectors marginals i marginats de la societat. Això conduirà a un increment d’accions delictives cada vegada més agressives que deterioraran la convivència i l’espai cívic. 

Podem demanar a les autoritats que emprin tots els mecanismes coercitius i normatius que tenen al seu abast per intentar controlar la situació i que arbitrin respostes positives resolutòries a la mateixa, però és evident que no n’aconseguiran un control total i absolut i cal explicar-ho sense embuts ni subterfugis.

 És convenient que els ciutadans i les ciutadanes establim i augmentem si cal les mesures d’autoprotecció i d’autocontenció convenients per acompanyar i ajudar  l’acció de les autoritats.

Cal assumir les conseqüències que la pandèmia del Covid ha obert a les nostres societats benestants, els seus riscs i les seves molèsties. S’obre un nou temps que no sabem encara si serà definitiu o transitori, si comportarà canvis transcendentals o relatius, però ara no estem com fins ara estàvem, estem en un moment nou. 

No hem de deixar espais a la reacció i a les reaccions primàries que ens vendran solucions populistes que per tant no seran solucions reals. Cal viure sobre la realitat, no sobre la il·lusió, l’enyorança, el desig o la fantasia.

15 de setembre.