23 de juliol del 2021

Navegant en l’oceà digital.

Nàufrag analògic, intento sortir de l’illa en la que hem quedat varats els de la nostra edat, ja provecta. Anar a navegar per l’oceà digital i estar al món. Les plomes estilogràfiques que havia utilitzat temps enrere ja són sols objecte de decoració. Els bolígrafs acumulats d’hotels, empreses, esdeveniments diversos serveixen per fer els primers esborranys d’escrits que després passaré al l’ordinador, com el que ara he fet servir que és de la Caixa Laietana, desapareguda fa deu anys. Els llapis són buscats delerosament pel néts per dibuixar.


La pandèmia ens ha forçat  a abandonar la presència, ens ha abocat a la virtualitat. És el món d’avui i el del demà. Les presentacions de llibres les hem fet per Zoom, ja ho vaig explicar (aquí). Hi ha la possibilitat de gravar-les, però cal estar atent a fer-ho (moltes vegades m’he despistat de posar-les en marxa) i de com conservar-les. Els de Zoom t’ofereixen fer-ho, tenir-les en el núvol, pagant. Però pots baixar-les a l’ordinador i editar-les pel teu compte. Això és el darrer que he aprés a fer. Passar del Mar de Màrmara al Mar Negre.

Passa que com a navegant maldestre no he aconseguit conservar totes les que podia haver mantingut i les que han sortit, han sortit com han sortit. Ho lamento pels autors i presentadors que s’han esvaït en l’espai cibernètic. Els navegants als inicis anaven en tentines i a copia de mirar l’estrella Polar, i altres estrelles del seu cel, van aprenent a solcar el procel·losos mars (oi que es diu així..., procel·losos?)

Ara puc oferir algunes presentacions, o part d’elles. 6 de 15, no està malament, el següent curs serà millor. Les altres, o no les vaig gravar, o les vaig esborrar sota la pressió de la plataforma que em deia que tenia la capacitat d’emmagatzematge sobrepassada i que pagués per ampliar-la. Havent descobert com servar-les puc superar aquell escull. Demano disculpes als que no he aconseguit reproduir.

Tinc compte a You tube des de fa temps, encara que mai l’havia fet servir llevat del dia llunyà en que el vaig obrir. No es tracta de penjar per a tothom, en obert, el que hem fet en les presentacions. Ho he penjat en “ocult” que vol dir que sols aquells a qui faré coneixedors de l’enllaç a aquets vídeos podran accedir-hi, com ho faig en aquesta entrada. Veurem com anirà aquesta nova travessa per l’oceà digital i si caldrà mantenir o adreçar el rumb.

De moment, aquí teniu els enllaços a algunes de les presentacions que hem fet aquesta temporada.

 21 d’abril: “El fill del xofer” amb Jordi Amat i Conxa Parramón : https://youtu.be/S4Ay-CMg6XQ

26 de maig: “La manada digital” amb Josep Burgaya i Ferran Ruiz:

https://youtu.be/DWIAxewB4EY

8 de juny: “Tiempo de cuidados” amb Victòria Camps i Pilar González-Agápito: https://youtu.be/OHiSmxh25ak

16 de juny: “Decálogo del buen ciudadano” amb Víctor Lapuente i Cinto Amat: https://youtu.be/KS1jQAD-tMI

7 de juliol: “Diari de la guerra i Barcelona viscuda” amb Josep M. Muñoz, Laia Reventós i Josep Puig-Pla:  https://youtu.be/Vbe9svFJdT0

14 de juliol: “El pla Necker” amb Jordi Mercader i Enric Sala: https://youtu.be/fgCeXhp2DOI

 

Si us interessa alguna d’elles teniu una estona per entretenir-vos i gaudir-ne. Gràcies, estrella Polar, encara sóc intrèpid.

23 de juliol.