20 de març del 2022

Inauguració dipòsit Rda. Bellavista (20-3-2022)

 


Il·lustre Sr. Alcalde, senyores i senyors Regidors, membres del Consell d’AMSA, ciutadanes i ciutadans:

L’abastament d’aigua a les poblacions i la seva evacuació és un dels serveis cabdals que ha d’oferir el govern del comú des de temps immemorials. Avui, ara, obrir l’aixeta i que ragi, tirar de la cadena i que baixi, és essencial en la vida de les col·lectivitats modernes. Ja ho van veure els higienistes del segle XIX i van proclamar la necessitat tant d’una cosa com de l’altra. ¿S’imaginen que no fos així? No va ser així fins no fa pas gaire a la història de la Humanitat a casa nostra. Encara, avui, hi ha gran part d’ella, de la Humanitat, que no ho ha assolit. Quanta gent voldria plorar amb els nostres ulls!

Enterrar diners de la col·lectivitat en canonades, dipòsits, anàlisis, clavegueram, és invertir per un millor present i per un futur més segur.

Vostès estan trepitjant el destí dels seus diners amb els que contribueixen a fer la nostra col·lectivitat, a permetre la seva convivència. Fa anys, en la inauguració del col·lector del Passeig de Ramon Berenguer, en un altre moment, els vaig dir que trepitjaven Europa ja que va ser amb fons de la Unió Europea que es va poder fer aquella important obra de sanejament. Avui, els dic que estan trepitjant el seu rebut de l’aigua. Aquesta obra, complexa i complicada, que ha portat el seu temps i més en temps pandèmics, és part del pla Director d’abastament d’aigua aprovat per l’Ajuntament i executat per Aigües de Mataró, societat pública municipal. Pretén millorar el servei en determinades zones de la trama urbana de la ciutat, les de l’oest, les de ponent: part de l’Eixample, Pla d’en Boet, els polígons industrials, i complementar la garantia de subministrament al conjunt de la ciutat amb l’increment de les seves reserves.

L’obra que avui s’inaugura oficialment té tres parts: les canonades necessàries perquè el dipòsit faci la seva funció que la seva instal·lació va motivar les  molèsties conseqüents durant un cert temps a l’Avda. Puig i Cadafalch i a la Ronda Tarradellas, arteries importants de la ciutat; el dipòsit pròpiament dit, el tercer en importància que s’afegeix al que hi ha escampats en diversos indrets del terme municipal; i el parc que el cobreix oferint a la Ciutat un nou i més ample Mirador de Ponent 

Tot plegat uns 8 milions d’euros que han sortit o sortiran de les seves butxaques. Un conjunt que fa patxoca gràcies al nostre esforç col·lectiu, com a comunitat. Repeteixo, estan vostès, ciutadanes i ciutadans, trepitjant el seu rebut de l’aigua.

El meu agraïment a les persones que han fet possible aquesta obra: els tècnics que la van projectar; a les empreses diferents que han executat les seves diverses fases: les canonades, el dipòsit, el parc, superant els problemes que han anat trobant;  i als treballadors que l’han fet.

AMSA, la companyia d’aigües de Mataró, va treballar per la ciutat (enguany fa cent anys de la seva constitució), treballa per la ciutat, aquí en tenen la mostra, i continuarà treballant per la ciutat, que és la seva gent, perquè el seu serveis que ja és ben valorat pels ciutadans i ciutadanes, ho continuï sent.

Gràcies per la seva atenció, Sr. Alcalde, tot seu. 



20 de març.