21 d’octubre del 2021

Els colors de la tardor.

 


Malgrat que anunciava temps plujós ens hem arriscat i hem seguit el llibre de ruta que ens havíem marcat, i ens ha sortit bé. A les 9 esmorzàvem a Ribes de Freser i a 2/4 de 10 cap amunt. 25kms fins dalt la collada de Toses i 25 km més per baixar a Puigcerdà.

No hi havia tornat des que van obrir el túnel del Cadí. Fins llavors era la ruta habitual per anar a la Cerdanya i d’allà a Andorra. Deu fer d’això més de 35 anys.

Cap amunt creixia la boira. A l’alçada dels 1400m ha esdevingut a estones pixanera, sort que anàvem previnguts. Pujant, el motor ha respòs bé ja que no l’he exigit més del compte, no mires gaire el paisatge, mires al terra a la roda del davant de la bicicleta. Hem parat a mig camí, el cul dolia, aprofitant per fer algunes fotos dels colors de la tardor. A dalt la boira ja era tancada, una patrulla de la Guardia Civil tenia aturat i revisava un cotxe andorrà. Però noi, a la baixada, rebent cap a la Cerdanya, la boira s’ha esvaït i fins i tot hem tingut solet. Quina meravella els colors que ara sí sense esforç podíem delectar-nos a mirar encara que fos fugisserament.  El verds que van esdevenint grocs, els marrons, els vermells forts, ... a clapes, dispersos, sorgint en un revolt,... Pels d’arran de mar sempre  ens sorprenen els paisatges de muntanya.

A Puigcerdà de dret a l’estació. El primer tren que ha passat ens ha tornat al Ripollès a l’altra banda. La revisora, amb sorna, ens ha dit perquè no tornàvem en bicicleta. Un bon dinar ens esperava als Caçadors de Ribes. Jornada complerta.

21 d’octubre.