28 de febrer del 2021

A la cruïlla. ERC: Quo vadis?

 El hombre que en la montaña

-Por la cruz de algún camino-

oye la voz del destino

Y se aleja de su cabaña…

 

Setmana decisiva per saber cap a on es decanta ERC. Ells tenen la clau de com serà la legislatura a la Ciutadella. Suposo que a hores d’ara ells ja ho saben o ho han decidit, i també sospito per a on. Però ara s’haurà de plasmar visualment, cap a un costat, probablement, o cap a un altre, difícilment.

La tensió d’aquests dies als carrers de Barcelona es deu a això, lo del “rapero” és l’excusa. A veure qui mana de veritat, com al 36, encara que llavors va ser èpic, hi havia armes pel mig. Ara és una farsa per continuar –alguns- amorrats a la mamella fent veure que imposen el seu model de societat, o que pretenen imposar-lo.

Aquesta tensió és un xantatge en tota regla per doblegar ERC a mantenir-se fidels –o tutelats- dins de les rengles dels independentistes radicals. Ai d’ells si s’atreveixen a passar-se a l’altre bàndol!! La fúria celestial, o belga, caurà sobre els traïdors i se’ls expulsarà de… la menjadora. Clar, que si traeixen igual són els radicals els que es queden sense. Hi ha moltes “boques” en joc.

De l’escenari sortit de les darreres eleccions dos escenaris són possibles: un d’estèril, continuista, que ja no dóna per a més. Bé, dóna per que alguns vaguin tirant de la riferta recolzats pels més radicals. Un altre model és el model trencador amb aquest bassal putrefacte a on ens estem ofegant.

Aquell oasi, si mai va ser-ho, ara és un pantà estancat que ho empudega tot: l’economia, cap a la decadència; la societat, esquinçada; la política, desacreditada. Les repercussions de la direcció que decideixi emprendre ERC aniran més enllà. Compte que hi pot haver un gran esclat, potser és el que es busca.

El “Vivales” haurà aconseguit fer un gran “pollastre”, com va prometre, que se’ns endurà a tots per endavant, a ell també. Però no hi té res més a perdre del que ja ha perdut.

Nadie niege su destino.

Es que ser home es seguir

-y un ideal perseguir-

por la vida hacia adelante...

28 de febrer