23 de febrer del 2022

Acte desafortunat.

 

Crec que l’acte d’avui al Café de Mar és molt desafortunat. La Unió de Cooperadors de Mataró hauria de repensar-ho i valorar-lo més convenientment. No va de llibertat d’expressió, sinó d’oportunitat respecte a la seva trajectòria. http://cafedemar.coop/davant-lintent-de-criminalitzar-i-censurar-la-presentacio-dun-joc-de-taula/

L’Ajuntament de Mataró va fer el que vaig qualificar com el darrer acte de la Transició a la ciutat, adquirint els locals dels cooperadors i traspassant-los a una Fundació creada “ad hoc” per tancar el problema, donant participació en la mateixa als hereus de la reclamació històrica dels cooperativistes, pràcticament en peu d’igualtat a la Corporació. Els recursos del comú, com en tantes coses de la Transició, van ser utilitzats per resoldre un problema que la Dictadura havia ocasionat a uns particulars concrets intentant d’aquesta forma rescabalar-los del greuge que se’ls havia infringit.

Ara, aquests hereus no poden mirar a una altra banda i desoir la queixa de l’Alcalde democràtic de la ciutat, de l’Alcalde actual de l’Ajuntament que va ajudar a tancar el problema, dient que la llibertat d’expressió ha d’emparar aquesta presentació i que la U.C.M. no s’hi ha de ficar.

Hi ha una reacció com d’ofensa perquè l’Alcalde hagi gosat demanar que es replantegi la conveniència de fer-la. Crec que aquesta reacció no es correspon a la generositat de la Ciutat que va esmerçar recursos del comú per resoldre una vella i injusta història d’alguns dels seus ciutadans, no de tots. Ara, aquells haurien d’entendre -més enllà del que pensin i creguin personalment- que la petició de l’Alcalde hauria de ser atesa. L’Alcalde democràtic ens representa a tots els mataronins i els moments actuals venen marcats per una tensió extrema en aquest tema de les “okupacions” que n’hi que ja es freguen les mans del rendiment polític que en trauran entre els nostres conciutadans.

Potser els membres de la U.C.M. tindrien que repensar-se ben bé tota la seva història, contra qui han de defensar-se i a qui han de recolzar per que mai més es repeteixi.

23 de febrer.