22 de setembre del 2021

Problema, irresoluble?

Hi ha gent que entra il·legalment al país? Sí, molta i per mitjans diversos fins i tot arriscats. Alguns d’ells, però, amb un senzill bitllet de transport com a turistes. Sembla que la majoria de les entrades es produeixen pels aeroports. Vinc de turista i em quedo.

Com aconsegueixen habitatge gent que està en situació irregular? És possible que alguns vagin de rellogats, entaforant-se de qualsevol manera en cases particulars, altres “okupant” el que poden o aprofitant el que troben, altres sent carnassa de màfies que els hi fan un contracte fals estafant-los.

Qui ha d’entomar el problema quan es posa de manifest una situació de persones il·legals i s’ha de resoldre (i restablir) el dret a la propietat?:  L’última baula de la cadena administrativa, la més feble, l’administració local (l’Ajuntament), la que té menys responsabilitat de les causes del problema i la que té menys recursos per fer-hi front.

Evidentment, tots aquells que pensen que els “sistema” és injust i en voldrien un altre, que estan contra la propietat (mentre no sigui la seva), que creuen que no hi ha persones il·legals i que s’ha atendre a tothom que vulgui venir aquí, lluiten o aixequen la veu perquè s’atengui als qui ells creuen afectats resolent-los la situació. Plataformes, sindicats, associacions, entitats caritatives o polítiques. Els “sistema” contra les cordes. Aturem, impedim, endarrerim, reclamem, ... situacions que no tenen fàcil sortida, si no és que no en tenen cap.

El control de les entrades..., deixem-ho per un altre dia. La lluita policial contra les màfies explotadores, bé... és difícil. Els “nadius, o no, indignats” sempre tenen a mà un Alcalde.  Com voleu que no creixi el vot a l’extrema dreta? Estem obrint més l’aixeta del combustible de la caldera.

Això és una malaltia que està gangrenant el cos social. O hi posem un bisturí o l’acabarà matant.

22 de setembre. Comença la tardor.