21 d’agost del 2020

Cròniques d'estiu-7: Proposta d’ordenança municipal.


Davant la proliferació de ciutadans i ciutadanes que es desplacen per la via pública amb elements mòbils circulant sense atendre’s a cap norma de comportament regulat cal –en benefici dels vianants, especialment dels més febles com són els vells i els infants, i d’altres conciutadans motoritzats- establir una mínima normativa que reguli aquest comportament.

És per aquesta raó que s’estableix la present ordenança municipal que es basa en les normes dictades pel sentit comú i la necessària convivència cívica.

Art.1. La circulació de tot element que serveixi per desplaçar-se per la ciutat per mitjà de rodes, tan li fa de la mida i nombre que siguin, es regirà pel Codi de Circulació observant fidelment el seu contingut.

Art.2. Els usuaris de qualsevol element de circulació establert en l’article anterior hauran de proveir-se de l’assegurança pertinent que els permeti tenir coberta la seva responsabilitat davant qualsevol accident que els afecti o que pugui ocasionar danys a terceres persones o a coses.

Art. 3. L’incompliment de qualsevol dels continguts dels articles anteriors denunciats per agent públic amb capacitat per a fer-ho comportarà la requisa immediata de l’element de mobilitat que l’usuari estigui utilitzant per fer-lo, en sigui o no el seu propietari, element que serà traslladat pel seu dipòsit i custòdia al Dipòsit Municipal de vehicles.

Art.4. Els propietaris –degudament identificats- dels elements requisats, desprès de 48 hores de que s’hagi procedir a la seva requisa, podran recuperar-los tot procedint a la signatura d’un document on manifestin que havent incomplert les disposicions establertes en la present ordenança d’ara en endavant seran més curosos en el seu comportament cívic i de respecte a les normes de la comunitat.

Art.5. La reiteració en el incompliment del contingut de la present ordenança comportarà la requisa definitiva del element de mobilitat que estigui utilitzant en el fet el ciutadà o ciutadana infractor.

Art.6. S’encarrega per delegació d’Alcaldia al Regidor encarregat de Via Pública la posta en marxa de la present ordenança i el desenvolupament d’aquells aspectes que siguin necessaris pel correcte funcionament de la mateixa dictant els decrets oportuns i corresponents.

 

No obstant, com sempre, qui sigui, amb el seu superior criteri, o no, decidirà.

 

A la ciutat de ______, a __ de _____ de 2020.



Podrem acabar amb la circulació de bicicletes per les zones de vianants i per les voreres? Aconseguirem que els patinets respectin els sentits establert en les direccions del trànsit? Els ciclistes respectarem les senyalitzacions semafòriques? Aquells que van sobre una roda aniran per la calçada? Empoderarem de veritat als ciutadans i ciutadanes?, o serà una mostra més de llibertinatge?

Bé, diu que els brams d’ase no pugen al cel. algú s'hi atreveix?

14 de juliol