6 de març del 2023

Quina tropa!

 


La fotografia té data, 1 de desembre de 2007. 15 anys enrere. És a Florència a la sortida del sopar de part del grup d’amistat parlamentària del Congrés dels Diputats amb la Camera dei Deputati italiana.

L’explicació de la trobada ja la vaig fer al seu moment: https://manelmas.blogspot.com/2007/12/roma-altra-volta.html

Ara, buscant records d’anteriors estades a Itàlia, la foto ha tornat a sortir a la llum de les entranyes del disc dur de l’ordinador.

Els grups d’amistat estaven composats per representats dels grups parlamentaris i anaven acompanyat per un lletrat del Congrés. Aquí, a la foto, d’esquerra a dreta alguns dels seus components, jo no hi surto ja que era el retratista.

-Vicente Martínez Pujalte, diputat del PP per València, que llavors era un conegut senglar parlamentari. Avui en dia és Conseller de la Presidència del Foment del Treball, amistats de l’amic comú Sánchez Llibre.

-Mª Jesús Sainz, diputada pel PP per La Coruña, va ser Conselleira d’Educació de la Junta de Galicia a la presidència de Fernández Albor (1982-1987), en aquells dies era Secretaria 1a. de la Mesa del Congrés i més tard va ser Senadora. Veig un blog seu aturat l’any 2011.

-Ana Torme (de blanc), diputada del PP per Valladolid, llavors era la portaveu adjunta del seu grup parlamentari. Després va ser senadora i al 2015 va tornar de funcionaria a la Junta de Castella i Lleó.

-Ignacio Gil Lázaro, diputat llavors pel PP per València, ara ho és de Vox també per la mateixa província, sempre ha estat molt de dretes, venia d’ Alianza Popular. Era el President del Grup d’amistat.

-Francisco Martínez Vázquez, era el lletrat del Congrés que acompanyava al Grup d’amistat. Va arribar a ser Secretari d’Estat de seguretat (2013), el número dos del ministeri encapçalat per Jorge Fernández Díaz. La seva meteòrica carrera es va veure estroncada per la seva implicació en els escàndols polítics que han sacsejat al PP en els darrers temps i que han fet d’ell carn de notícia periodística i judicial.

-M. Antònia, la meva esposa. Alguns parlamentaris vam viatjar acompanyats de les “pròpies” corrent a càrrec nostra les despeses que aquest acompanyament ocasionava: desplaçaments, àpats fora de protocol,... No va ser la única muller de parlamentari en aquest viatge.

-Jordi Xuclà, diputat de Convergència i Unió per Girona, ho va ser-ho unes quantes legislatures. Especialista del seu grup en temes de política internacional. Liberal, molt agradable de tracte. Encara que avui em sembla fora de les restes del que va ser CiU, continua present als mitjans de comunicació.

Fora de la fotografia hi havia dos membres del Grup parlamentari socialista que aquell vespre no ens van acompanyar al sopar:

-Rafael Roman, un històric del PSOE d’Andalusia de la meva edat, diputat per Cadis. Va ser Conseller de Cultura de la Junta d’Andalusia, President de la Diputació de Cadis, senador, diputat. Encara ens comuniquem per les xarxes. Anava acompanyat de la seva muller.

-Mamen Sánchez, també diputada per Cadis, avui alcaldessa de Jerez des del 2015. Al Congrés va ser especialista en temes de defensa dels que va desplaçar a resultes de les seves intervencions sobre l’accident del Yak-42 a l’històric en aquest temes Jordi Marsal de Manresa. Era membre de la direcció del GPS.

En anteriors trobades, la del 2005, ens havia acompanyat alguns altres diputats/ des, crec recordar la Begoña Lasagabaster, diputada per Eusko Alkartasuna i em balla pel cap la Uxué Barkos de Nafarroa Bai.

Al Capgròs (maig 2005), quan feia un article quinzenalment sobre la meva activitat parlamentària, vaig fer una ressenya d’aquell moment.

https://magrinyar.blogspot.com/p/4-2005-roma.html

 


De l’anada del 2005, al maig, visitant els museus del Vaticà. Ja ens acompanyava en Francisco Martínez.

Recordant-ho: “¡Vaya tropa!”.

6 de març.