17 d’abril del 2023

Territori “comanche”.

 


La gent de “Convivència i progrés” de Banyoles em van convidar a tenir una xerrada pública amb ells sobre l’estat del municipalisme avui i la seva relació amb el federalisme.

L’Alfons Martinell, un dels seus components, va ser el ponent inicial de la redacció del document de Federalistes d’Esquerres:“Fer federalisme des dels Ajuntaments” que va ser aprovat per l’entitat l’any passat com a element de debat per qui el volgués aprofitar en les properes eleccions municipals. Jo hi vaig fer algunes aportacions i vaig participar amb comentaris i suggeriments a la redacció del que en va sortir. 

https://federalistesdesquerres.org/wp-content/uploads/2022/07/DOCUMENT-FINAL-FEDERALISME-I-MUNICIPI.pdf

Vaig trobar-me molt a gust tant en l’acte i amb els assistents, un dissabte al migdia, com en el dinar posterior que vam fer al restaurant del Club Natació Banyoles, en un espai privilegiat davant l’estany. Quina trajectòria i perquè està a on està el municipalisme. Què caldria endreçar primer. Qui hi posa obstacles o no hi ajuda. Hi ha recursos suficients. L’activitat federativa per superar les diferències de mida i d’activitat. Millorar les respostes a les noves demandes cíviques.

https://twitter.com/pscbanyoles/status/1647219205014429702

Val a dir que el “procés” ha marcat la vida de moltes poblacions a Catalunya. A Banyoles, per exemple, l’any 2015 sols va haver-hi candidatures “nacionalistes”; al 2019, gent que no ho era va organitzar “Convivència i progrés” i van aconseguir col·locar un representant al Consistori, 1 de 17, els altres de la “ceba”. La cúpula gironina del PSC dels primers anys del segle, i més gent, té una gran responsabilitat de tot el que ha passat, penso que n’hauran de rendir comptes en la seva història.

17 d'abril.