26 de març del 2020

Hopper/Esperança.


Avui tinc poc temps per escriure. La tarda estarà ocupada per la feina, ja ho vaig explicar abans d’ahir. Els serveis bàsics i estratègics a la comunitat no s’aturen, s’han de mantenir i l’aigua és un d’ells.

M’arriba per la xarxa una composició de quadres de Hopper, pintor quina obra m’agrada força, expressant a través de la imatge el tema del confinament. Cert, Hopper, pinta quadres amb una certa melangia. Personatges abstrets, cases i paisatges sense gent, com buits, tal com estem ara.




Però té també algunes pintures que poden simbolitzar l’alegria de viure, de gent sortint i prenent el sol fora de casa, que és el que farem quan ens en sortim d’aquesta pandèmia



L’esperança de superar l’ensurt i el malson que tenim. Tenim esperança. Això és dur i no es veu com serà la sortida del túnel, què hi haurà a l’altre costat. Crec que aquí, nosaltres, podem tenir esperança. No serà igual, segurament amb un fort retrocés, però viurem. Amb menys podrem passar i encara podrem ajudar als que ho necessitin. Segur.

26 de març. Sols sortir per proveïments.

Luis Eugenio Meléndez (1716-1780)
Natura morta amb ous
Wallraf-Richartz- Museum
Colonia.