16 de juny del 2020

Viejo Lobo Solitario.





Jot Down Cultural Magazine

Ho hem vist moltes vegades en les pel·lícules de “indius i cowboys”. Els joves fogosos d’una tribu de pells roges s’acosten al tipi on hi ha els vells per demanar-los consell, per que els expliquin antigues històries, els donin la seva opinió o els transmetin les seves experiències.

Ahir em vaig sentir com “Viejo Lobo Solitario” (m’escau el nom, oi?), acompanyant a una jove dirigent ben preparada de la generació que ens ve al darrera, en una videoconferència organitzada pel PSC i la seva escola de formació Xavier Soto amb més de 180 tele assistents en la seva punta màxima, regidors/es de grups municipals socialistes d’arreu del país, per parlar de pressupostos municipals.

Les meves velles “batalletes” de la Hisenda Local. Recordo encara quan en Solbes em va dir baixant de la tribuna de l’hemicicle del Congrés desprès de contestar una pregunta de l’oposició sobre el tema: “Aquesta pregunta la hauries d’haver contestat tu”. -“Sí, home, li vaig dir, el Ministre d’Hisenda ets tu, no pas jo”. D’això ja deu fer quinze anys. Va acabar el fet entaulat amb ell al menjador del ministeri, carrer d’Alcalà, per explicar-li com estava l’assumpte amb que era el seu Secretari d’Estat d’Hisenda, en MAFO, a qui anys desprès retrobaria com a Governador del Banc d’Espanya ja més avall, a la cantonada de la Cibeles. ¡Quines històries explica “Viejo Lobo Solitario”!


(Foto: El País)

La formació per videoconferència, sensacional!! És facilitar la comunicació i formació per la gent de diversos i en molts casos allunyats llocs del centre de la metròpoli o de les capçaleres provincials que d’altra manera per les dificultats i el temps per desplaçar-se quedarien fora d’aquesta activitat i així aprofitar els coneixements del “vells” i les indicacions de la direcció orgànica.





¡Quin fabulós sistema! ¿Com és que ha hagut de venir a aposentar-se entre nosaltres un maleït virus causant una pandèmia per fer que l’aprofitem? Som força rucs, de rics. Ara ho trobarem.


Vaig fer un altre power point, aquesta vegada més reduït.







16 de juny.