27 de maig del 2020

Pendents.


Els primers dies del confinament vaig fer una llista de coses que havia de fer en els dies venidors, que ja tenia a l’agenda, i que quedaven penjats. S’havien d’ajornar fins no se sabia quan.

Eren més d’una dotzena de coses: celebracions familiars, presentacions de llibres, trobades i dinars amb amics, reunions oficials, anar a espectacles (pocs, un),...

A la primera pròrroga de l’estat d’alarma, quinze dies després, a primers d’abril, la llista va córrer cap endavant en una data per recordar-la i s’hi van afegir coses noves. Van ser aquells dies primers en que ens vam entaforar dins dels armaris per veure què hi guardàvem i fer endreça.

Van sortir coses a fer i coses per llençar. Ja vaig advertir a l’Alcalde que les deixalleries tindrien feina a la tornada. Vam anar apilonant en un racó coses per llençar. També vam mirar la data de caducitat dels medicaments que guardàvem i vam descobrir horroritzats que n’havíem de llençar la majoria, cap a la farmàcia.

També, en aquestes llargs dies, vam aprendre a fer anar les eines informàtiques disponibles i així vam resoldre alguna reunió oficial pendent o que tocava: Consells d’administració per Team Wiewer, Zoom, entrevistes per Skype o Whats App,... i així aconseguirem esborrar algunes coses que estaven en la llista.

Però els descobriments arraconats i la recerca d’entreteniment em van portar a noves relacions –amb les persones i les coses-, o a reprendre-les si estaven oblidades. Així la llista de pendents per quan acabés l’estat d’alarma es va tornar a ampliar. Nous dinars, noves reunions, ganes d’anar a nous o ja coneguts llocs, a veure velles o noves amistats,...

Ara, de mica en mica, anirem intentant fer tot el que tenim llistat pendent de fer. Esborrarem un a un els apunts que hi tenim, sense pressa, ja que ni hem sortit del tot de la pandèmia i cal ser curosos encara, ni hem de matar tot el que és gras.


Aquest estiu serà llarg, i encara falta un mes per que arribi, farà calor (com sempre), i com que viatjarem poc o gens el podrem omplir amb el que tenim pendent sense tenir por en caure en la indolència. Vaja, que estarem ocupats.



27 de maig. Entremig de les lleixes dels llibres estic trobant relíquies meravelloses!